19 Aralık 2012 Çarşamba

CemalNur Sargut / Dinle




Herkese merhaba :)

Çok güzel bir kitapla başbaşaydım tasavvuf okumak beni dinlendiriyor, düşündürüyor dünya halinin ne kadar boş olduğunu gösteriyor.

CemalNur Sargut bu kitabın soru cevap şeklinde yapmış bana kalırsa iyi de yapmış anlaşılır olmuş kısa kısa anlatarak sıkmamış bazı tasavvuf kitapları sıkıcı olabiliyor uzun uzun okumak zor geliyor ben öyleyim doğrusu. Anlaşılır olması da önemli tabi bazı bildiğim konuları daha derinden farklı açılardan öğrenmiş oldum yanlışlarımı gördüm. Tabi herkes farklı anlata biliyor bu işlerin ehli bile eksikleri çıkıyor. En güzeli her şeyi bildiğini iddia etmemek, öğrenmek kadar güzeli var erken veya geç hiç önemli değil.

Size tavsiyem eğer tasavvuf okumayı seviyorsanız CemalNur Sargut'un Dinle kitabıyla tanışın, şuan ikinci kitabını okuyorum. Keyifli okumalar!

ARKA KAPAK

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan, farklı din, dil ve ırka mensup kişilerin aynı aşkla keştetmeye çalıştığı Hz. Mevlana, Mesnevi isimli eserine ''Dinle'' diye başlamıştır. Bütün alemde ''Dinle'' diye seslenen Hz. Mevlana'nın sözlerinin menbaı ise ''Oku'' diye başlayan Kur'an-ı Kerim'dir CemalNur Sargut'un kendine has üslubunda dinlemek isteyenler için bir rehber niteliğindedir.

''İblis neden İblis olmuştur?''
''Miraca yükselme biz insanlar için nasıl olacaktır?''
''Haccın içindeki kurban kesmenin gerçek manası nedir?''
''Nefsin terbiyesinde nasıl bir yok izlenmeli?''
''Nefis hilm kılıcıyla nasıl kesilir?''
''Cemal ve celalle terbiye nasıl olur?''

gibi soruların cevaplarını da bulacağız ''Dinle'' isimli kitapta, tasavvuf, edep, kaza-kader, tevhid, namaz, hac ve kurban konuları hem zahiri hem de batıni yönleriyle açıklanmıştır.

''Cennet dünyada bulunan yolu tasavvuf terbiyeden geçer. Gerçek cennet olan huzu olan huzu ve mutluluk aynı terbiyenin sonucu olarak hürriyete kavuşmakla neticelenir. Bu bakış açısından tasavvuf, insanın insalığı bulma yoludur vesselam.''

4 yorum:

  1. yorumunu bekliyordum canım, gönül rahatlığı ile edinebilirim şu halde kitab:)sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar merhabalar, Bloğunuzu şimdi buldum ve bayıldım. Çok güzel bir bloğunuz var tam bana hitap ediyor hemen izleyiciniz oldum.. bu arada Cemalnur Sargut'un bu kitabı için yorumunuzu da beğendim. Hemen okuma listeme ekledim.
    Siz de benim bloğumu ziyaret ederseniz ben de çok çok memnun olurum.. Çok teşekkür ediyorum. Çok selam ve sevgilerimle..:))
    http://kediminhobidefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne tatlı bir yorum yapmışsınız öyle çok çok teşekkür ederim :))
      mutlaka okumalısınız çok güzel bir kitap sevgilerle.. sizi takibe alacağım.

      Sil