30 Aralık 2012 Pazar

CemalNur Sargut / Aşktan Dinle



Herkese merhaba :)

Kitabımı yavaş okudum, daha iyi anlaya bilmek için dili çok ağır değil anlaşılır, anlamak gerekli çok güzel hikayeler var. Karşılıklı sohpet ediyorlar. Nevval Sevindi'yle Mesnevi Okumaları tadında. Ana-Baba Hakkı, Birlemek Namaz, Dost buna benzer bir çok hikaye okumak isteyenlere tavsiye edilir. Keşke şu kitaptakilerin yarısını uygulaya bilsek.

Özellikle ayraçla ayırdım isyan ettğim zamanlar da oflayıp pofladığım da açık okuyayım kendime geleyim dur! Esra ne yapıyorsun demek için. Kendinizde etkisi büyük olan kitaplarda bunu yapabilirsiniz.

ARKA KAPAK

Aşk sultanı Hz. Mevlana'nın Mesnevi isimli eserinde ''Ey bizim sevdası hoş olan, güzel olan aşkımız, Ey bizim bütün manevi hastalıklarımın, dertlerimizin tabibi'' diye anlattığı aşk, Allah'ın yeryüzünde kendisinden göründüğü İnsan-ı Kamil'den, yani Allah'ın manasından başkası değildir. O bu manayı rehber edinip, kendi vücudu içinde nefsini ruhunun esiri haline getirerek birlemiş, aşkın da bu birliğin efendisi olmasına vesile olmuştur. Bunun içindir ki ona, nefisleri efendi kılanmanasında ''Efendimiz(Mevlana)'' denilmiştir.
Cemalnur Sargut ''Aşktan Dinle'' isimli kitabında bize, Hz. Mevlana'nın Mesnevi isimli eseri ışığında nefs, aşk, kibir,cömertlik, gösteriş, edep gibi, insanın gelişiminda rol oynayan pozitif ve negatif kavramların iç manalarını anlatıyor. Bizi Mesnevi'den buyurulan,
Tu megu mara bedan şeh bar nist
Ba keriman karha doşvar nist
(Benim yüksekliklere çıkmaya gücüm yok deme, Kerim olanın eteğine yapş seni çıkaracaktır.)
Emri üzerine, Kerim olam Mesnevi'ye  yapışmaya davet ediyor.

6 yorum:

  1. okumak istediğim yazar , istiyorum istiyorum dediğime bakma sıra ne zaman gelir acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde öyle oluyor bi zaman denk gelince okuyorsun :)

      Sil
  2. Okuduktan sonra bazı şeyleri daha iyi idrak etmemi sağlamış olan kitaptır gerçi hepsini uygulayabilsem keşke ama buna da şükür diyorum.Ve gördüğüm herkese tavsiye ediyorum bu kitabı.Cemalnur Sargut'un Dinle'sini de tavsiye ederim.Umarım en kısa zamanda diğer kitaplarını da okuyabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür elimden geldiğince ben de uyguluyorum. kesinlikle herkes okumalı.

      Sil
  3. Cemalnur Sargutu pek çok programda görüp beğeniyorum ama kitabını okumadım. Babam meryem süresinin tefsirini almış gelecek ay okumayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemalnur'u okumalısın gelecek ay yorumlarını merak ediyorum.

      Sil