26 Eylül 2013 Perşembe

Mesnevi Terapi / Nevzat Tarhan

 
 
 
 
Herkese merhaba :))
 
Terapi adı altında kişisel gelişim kitabı okudum. Nedense kişisel gelişim kitaplarından soğudum belki de piyasada çok olmalarından kaynaklanıyordur. Sebebini bilemiyorum Mesnevi olmasıyla dikkatimi çekmişti. Yorumlarda güzel olunca aldım. Gel gör ki ismiyle çok güzel pazarlana bilmiş. Ah bir daha dikkat ederek alıcam.
 
Kitap için kesinlikle kötü demiyorum ince mesajlar veren hayattan ders almamız gereken hikayeler ve yorumlarla dolu dolu kitap. Çok fazla kafanızı karıştırmak istemiyorum. Eğer kişisel gelişim kitapları seviyorsanız alıp okuyabilirsiniz.
 
 
Arka Kapak
 
'' Bilgi Çağını bilgelik çağına dönüştürürken yol göstericimiz Mevalana olacaktır. Çünkü o ruhsal yapımızdaki şifrelere dokunuyor, bizde var olan duyarlılığı harekete geçiriyor.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan
 
İnsanlık Mevlana'yyı yeniden keşfediyor. Çünkü onun öğretisi yaşadığı zamana hapsedilemeyecek kadar evrensel. Çünkü hepmizin ondan öğreneceği çok şey var.
 
Prof. Dr. Nevzat Tarhan buradan bakarak, Mesnevi'nin Çağları aşan bilgeliğinin ruha şifa olabileceğini anlatıyor. Tarhan Mesnevi Terapi'de Mevlana'yı günlük hayatta yol gösterecek bir rehber olarak tanımamız gerektiğini anlatıyor. İçmizdeki hakikati görmemizi, farkındalığımızı arttırmamızı sağlayacak önerilerler, Mesnevi'yi modern psikoloji tarafından da kabul gören bir anlayışla kalbe ve ruha şifa veren bir eser olarak okutuyor.



2 yorum: