20 Şubat 2013 Çarşamba

Tami Hoag / Paranoya

 
Herkese Merhaba :))
 
Polisiye okumayalı uzun zaman olmuştu, okumasaydım huzur bulamayacağımı anladım. Yazarı zaten seviyordum bu kitaptan sonra daha çok sevdim. Film izler gibiydim. Sürükleyici aksiyon, cinayetler,sırlar derken katiller karıştı acabalar çoğaldı en sonunda katiller çıktı bir den fazla, suç üstüne suç, geçmiş bi cinayetin sonucunda meydana gelen  olaylar zinciri gözüpek dedektifler. En iyisi kitabı alın seveceğinizi düşünüyorum.
 
 
ARKA KAPAK
 
'' Polisiyenin kraliçesi, Tami Hoag '' New York Post
 
Üzgünüm. Aynada yazılı tek kelime buydu. Tam karşısında ise tavana asılmış bir polis. Bu bir intihar olabilir miydi? Ya da trajik bir sona dünüşen oyun?
 
Ne olursa olsun bir cinayet değildi. En azından üstün güçlere göre. Ama eski bir kurt dedektif Sam Kovac ile onun espirili ve hırslı ortağı Nikki Liska aynı kanaatte değildi. Birlikte genç polisi ölüme götüren ndenleri, onu kimin öldürmek isteyebileceğini öğrenmeye çalışarak, bir şüpheliden diğerine doğru giden uzun bir yolculuğa başlarlar. Ama gölgeler yalnızca şehrin elit tabakası üzerine değil, polis teşkilatının içlerine kadar uzanmaktadır. Birileri davanın mümkün olan en kısa şekilde, sonsuza dek kapanması için uğraşmaktadır. Ama ne kovac ne de Liska pes edecektir. Artık her ikisinin yaşamları da meslekleri de buna bağlıdır. Kovac ile Liska iki ay önce işlenen cinayetle yirmi yıl önce işlenen cinayet arasında katilin unutturmaya çalıştığı bağı kurmaya çalışırlar. Sırlar dökülmesin diye her şeyi yapabilecek katili avlama arzusula...

6 yorum:

  1. Bende elimdeki kitabımı bitirince diyorum ki acaba siyah kan'ı okusam? Sen poliseye roman deyince aklıma geldi de :)

    YanıtlaSil
  2. alacaktım ben bunu , sepete atsam mı atmasam mı diye çok düşündüm , sonra başka kitap aldım yerine :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha ki alışverişinde alırısın polisiye can'dır :)

      Sil
  3. Aynen polisiye candır :)) Tami Hoag olsun Jeff Abboutt olsun John Hart olsun hepsi benim canımdır :)) kitap okumayı alıştıran yazarlarım ha tabi Michael Connelly'nin de ayrı bir yeri vardır bende. Tomi'nin Psikopat'ını okumuştum en kısa sürede bu kitabını da okuyacağım. Hoş bir blog hatta birçok blogdan daha daha gerekli bir blog :)) sana bol bol okumalar bana da begendiğin kitapları okumadıysam onları almalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumuna çok teşekkür ediyorum. Kendi halimdeyim belirli kalıplarda yazmıyorum sadece diğer yazarlarıda not alıyorum en kısa zaman okumak dileğiyle.

      Keyifli okumalar :)

      Sil