27 Şubat 2013 Çarşamba

Sabahattin Ali / Kuyucaklı Yusuf

 
 
Herkese merhaba :)
 
Sabahattin Ali ve kitapları benim baş tacım oldular, okuduktan sonra etkisinden kurtulamıyorsun. Kucaklı Yusuf yetim kalan, evlatlık yetiştirilen bu çocuk içinize işliyor. Evin annesi Şahindeye herkes kızmıştır eminim. Masum bir kızı kendine benzetmeye çalısan bir anne zengin birine verip ferah içinde yaşamak ister. Ama gönlü yusuftan yana olan Muazzez bütün saflığıyla.  Bir boşlukta kaybolmuş Yusuf...
 
Dili anlatımı sade, akıcı olan kitabı herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Olumsuz yorum okuduğumu hatırlamıyorum. Kürk Mantolu Madonnadan sonra Yusuf yer etti aklımın bir köşesine zaman zaman beni yoklayacağını biliyorum. Çok güzel değil mi? Karakterlerle özdeşmek.
 

8 yorum:

  1. bu hafta bende yazımda Sabahattin Ali'yi andım hemde bu hafta doğum günü varmış duyunca daha da mutlu oldum...Yusuf ile de tanışacağım en kısa zamanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanışmanı isterim evet doğum günüymüş sevinerek okuyup andım ben de.

      Sil
  2. Yazarın okuduğum ilk kitabı idi kuyucaklı yusuf. Yazar çok fazla övüldüğü için beklentilerimi yüksek tutmuştum. Ne yalan söyleyeyim beklediğim gibi çıkmadı. Tabi ki kitap kötü değildi. Çocukluğumun Kemalettin tuğcu kitaplarını hatırlattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kürk Mantolu Madonnayı da denemelisin yüksek beklentiler hep hayal kırıklığı oluyor.

      Sil
  3. Kürk Mantolu Madonna'dan daha çok sevmiştim ben Kuyucaklı Yusuf'u. İkisini de tekrar okumayı düşünüyorum birkaç yıl sonra. Bakalım değişme olacak mı sıralamada? (:

    Sabahattin Ali'nin diğer kitaplarını da okuyabiliriz umarım tez zamanda ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuruz biz eminim. Kürk Mantolu Madonnanın yeri ayrrı ben de :)

      Sil
  4. Merhaba Esra.
    Bazı kitaplar var ki seninde son cülende dediğin gibi; karakterlerle özdeşiyorsun. Yazar da bunu çok güzel yapıyor. Bende geç kalmış bir şekilde geçen sene okudum yazarın 2 kitabını ve daha önce okumalıymışım demiştim.
    Keyifli okumalar, iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşah. Biraz ben de geç kaldım ama iyi ki okumuşum dediğim kitaplar devamı gelecek inşallah. Keyifli okumalar.

      Sil