3 Şubat 2013 Pazar

Murathan Mungan / Eldivenler, Hikayeler



Herkese merhaba :)

Yeni yazarlarla yoluma devam ediyorum 2013'e Murathan Munganla tanışma fırsatım oldu, bu zamana kadar niye okumadım derseniz her yerde sözlerinin paylaşılması onun olmayan özlü sözler bile onunmuş gibi aktarılması, bu nedenden dolayı hiç okuyasım gelmiyordu.

Ta ki emanet alana kadar iyi de oldu kısa kısa öyküler ve öykülerde doyuruculuk yazara karşı ön yargımı kırdı. Eşcinsel hiyakelere de rastladım. Sade bir anlatımıyla insanı sıkmadan hemen bitiverdi. Yazarla ilgili başka kitap tavsiyeleri isteyebilirim merak etmeye başaladım vurgusu betimlesi beni etkisi altına aldı. Arka kapak yazısı yoktu!

Keyifli okumalar.

9 yorum:

  1. Şiir kitaplarını okudunuz mu bilmiyorum ama benim için Murathan Mungan şiir demek. Özellikle "mırıldandıklarım" ve "yaz geçer" kitapları muhteşemdir. İlk kez 90'ların sonunda bir lise öğrencisiyken okumuştum, sonra defalarca defalarca okudum bu iki kitabı, hala açar tekrar tekrar okurum. Her okuduğumda başka şeyler anlarım,başka şeyler hissederim. Aynı şiirlerden bu kadar farklı tatlar alabildiğim başka bir şair yok benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir okuma alışkanlığım hiç olmadı bi kaç kitabım var daha açıp okumadım belki daha zamanı vardır ya da hiç olmıycak bilemiyorum.
      Murathan Munganın bu kitabını çok beğendim :)

      Sil
    2. bu kitabını ben okumadım, ama mutlaka okuyacağım :) umarım bir gün şiirlerini de denersiniz seveceğinize eminim :))

      Sil
    3. Tavsiye için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Kitabın kapağıda bana ilginç geldi. Ama içinde kısa öyküler olması nedense beni hemn soğutuyor. Kısa öykülere odaklanamıyorum bir türlü. Tamamen kendimi veremediğim içinde bulamadığım kitaplarıda aylarca bitiremiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa öykü okuma alışkanlığım benimde pek yoktu yavaşa yavaş sever oldum bu kitabı tavsiye ederim ben çok beğendim.

      Sil
    2. Pekiiii bir bakayım bu kitaba da :) Tavsiye için teşeşkkürler! Buarada mimledimm, Seni Yakından tanımak çok güzel olacak :)

      Sil
    3. en kısa zaman da yanıtlıyacağım :)teşekkürler çok

      Sil