19 Ocak 2013 Cumartesi

Haruki Murakami / İmkansızın Şarkısı

 
 
Herkese merhaba :)
 
İmkansızın Şarkıyla beraberdim, Çabuk bitiririm diye düşündüm nedense öyle olmadı. Murakami her zaman ki gibi yapmış yapacağını, sonuyla beni şaşırttı Vatanabe'nin mutlu olmasını istemiştim! Naoko ahh!  Naoko beni esir alır gibi oldu gizemli yanını çözmek istedim belki de sonradan Naokodan soğudum. Midori çıkıp geldi yaşamış olduklarına rağmen hayat doluydu. Naoko gibi karamsar değildi.
 
Cinsel ağırlıklı bir kitap bundan hoşlanmayan arkadaşlarımız varsa şimdiden söylemek gerekli oldukça detaylı anlatıyor çünkü. Yemek konusuna gelince tarif verse yerin de olur o da ayrı bir detay konusu o kadar detaya rağmen akıcı bir kitap Murakami'nin üslubunu seviyorum olayları olmadık yerden bağlaya biliyor, sizi merakta bırakabiliyor. Diğer kitaplarını da okumak istiyorum 2013'e bir kaç kitabını daha sığdırmak isterim.  
 
 
ARKA KAPAK
 
'' Ne yaptığını bilen, riske giren, dünya çapında bir yazar. ''
  Washington Post Book Word
 
''Odasında, yatağının üstünde kucaklaştık. Onun uyku tulumunun içinde, yağmuru dinlerken öpüştük, sonra şundan bundan konuştuk, her şeyden, dünyanın oluşumundan tut da, rafadan yumurtanın nasıl pişirileceğine değin.''
 
68'in esintilerini taşıyan üniversite hayatı ile müziğin muhteşem bir harmanı. Sonsuz bir sevecenlik ve şiirsellik, İmkansızın Şarkısı, genç bir adamın güçlüklerle birlikte göğüs germe umuduyla ilk aşkına geri dönüşün olağanüstü hikayesi. Salinger ve Fitzgerald etkisi taşıyan romanda, Murakami'nin yaşamöyküsünden yanmalar da var.

14 yorum:

  1. " Midori çıkıp geldi yaşamış olduklarına rağmen hayat doluydu. Naoko gibi karamsar değildi. " demişsin ya hani, işte tam da bu yüzden Midori devreye girdiğinden beri ona sempatim büyük oldu. Naoko'nun Vatanabe'yi kendi karanlığına çekmesini istemiyordum. Sonu biraz ucu açık bırakılmış sanki. Kesinlik yok gibi. Sen ne dersin bu duruma?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha okuduktan sonra sana hak verdim Midori pozif enerjiye sahip bi kız Naoko tam tersi.. sonun da dediğin gibi Midori yi aryor ama devamı yok resmen bize bırakmış

      Sil
  2. benim okuduğum ilk Marukami kitabıydı ve kesmedi ama okuyan arkadaşlar yanlış kitapla başladığımı söyleediler , o sebepten Marukami okumaya devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir daha şans vermelisin Murakamiye 1Q84 te çpok güzeldir. :)

      Sil
  3. Yazarın okuduğum ikinci kitabı idi. Beğenemedim. Sevmediğim şey cinsellik desem cinsellik çıkarılıncada birşeye benzetemedim. beğenenleri çok olsada benim için zaman kaybı idi.

    YanıtlaSil
  4. — Vatanabe, beni seviyor musun? - Elbette. - O halde, istediklerimden ikisini dinlemek ister misin? - Üçünü de dinlerim, istersen.. Murakami'nin her kitabına aşığım! :)

    YanıtlaSil
  5. murakami'den okuduğum ilk kitaptı.ben pek sevemedim.filmini de izledim filmi de beni pek açmadı..mart ayında 1q84ü okuyacağım bakalım o nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1Q84 çok güzel tatlım umarım sen de seversin. :)

      Sil
  6. Bu sene mutlaka okuyacağım Murakami :))

    YanıtlaSil
  7. Bu yazarı daha hiç okumadım ama çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil