24 Mart 2013 Pazar

Canan Tan / Hasret

 
 
Herkese merhaba :)
 
Dün, bütün gün evde olmanın nimetleri kitap okumak oldu ve bu sabah bitirdim. Gözlerim yaşlı...  Hikayede beni etkileyen yurttarından olan ''yurttaşlarımız'' iki aşıktan çok evlat acısı yüreğimi sızlattı. Savaşın çetin zamanlarında hiç olacak işmiydi aşık olmak, en önemlisi Türk beyiyle Rum kızı! Daha fazla detay vermemek gerekli merak ediyorsanız kitabı alıp okuyun derim.
 
Sevdiğim bir yazar Canan Tan naif  hikayeleriyle beni alır götürür.
 
ARKA KAPAK
 
Hasret, izleri Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet öncesi döneme uzanan, gerçek yaşamdan alınmış kırık bir aşkın ve ömür boyu süren hasretin öyküsü.
 
Müslüman bir bey oğluyle bir Rum kızının tüm engellere rağmen filizlenen sevdası, önüne  çıkan ne varsa yakıp yıkacak güçte bir kora dönüşür. Ancak ayrılık kaçınılmaz.
 
Lozan Antlaşması'nın öncesinde imzalanan Mübadele Sözleşmesi, bir buçuk milyona yakın insanı yerlerinden yurtlarından ederken, geride parçalanmış hayatlar, boynu büyük aşklar ve nesiller boyu sürecek hasret hikayeleri bırakacaktır.
 
Tıpkı Tacettin'le Patricia'nın hikayesi gibi...

4 yorum:

  1. canım verdim siparişimi , sabırsızlıkla bekliyorum senin yorumundan sonra da:)

    YanıtlaSil
  2. Gözüme çarpmıştı kitapçıda ama sırada bekleyen bir Canan Tan kitabım daha olduğundan henüz almadım. Aldıkça bitmiyor. Diğerine sıra gelmiyor! Bu aralarda yoğun bir dönemdeyim. Hiç vaktim olmuyor daha çok okumaya! Ama aklımda bulunsun listeme ekleyeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak veriyorum kimi zaman alıp alıp vakit bulamıyoruz. Kesinlikle okumanı tavsiye ederim.

      Sil