12 Kasım 2012 Pazartesi

Kerime Nadir / Samanyolu



Herkese merhaba :)

Eski Türk sineması izlemekten sıkıldınız mı ya da çok mu özlediniz kara sevdalı aşıkları. Samanyolunu alın elinize dalın eski zamanlara evet ben öyle yaptım, daldım uzaklara iyi de oldu.

Kahramanlarımız Nejat ve Zülal kızımız  biraz şımarık oğlumuz da naif, iki aşık bazen kızdırıyor aşkları oldukça yoğun.
Sıkılmadan okuyacağnız bir kitap Kerime Nadir'in diğer kitaplarını da okumak istiyorum dili oldukça sade bir yazar.

ARKA KAPAK


''bir şakı mırıldanarak yavaş yavaş elbisesini çıkarıyordu. Kalbimde şiddetli çarpıntı ve tatlı bir heyecan vardı. Onu Hiçbir zaman böyle yarı çıplak görmemiştim. İskarpinlerini ve çoraplarını karyolanın ayak ucuna fırlattı.''


Eseri yüz binlerce okura ulaşmış olan ünlü romancı Kerime Nadir, 1917 yılında İstanbul'da doğdu. Yazı hayatına öyküler yazarak başladı. Hıçkırık romanıyla memleket çapında tanındı. Kaleme aldığı aşk ve karasevda romanları, tefrika edildikleri yıllarda gazetelerin  tirajını artırdı. Hemen her eseri, bazen birkaç kez filme de alınan, insanlara roman okuma sevgisini aşılayan Kerime Nadir, 20 mart 1984'te İstanbul'da öldü.


6 yorum:

  1. Bayılırım Türk sinemalarına. Bu kitabı daha önce duymadım :( Bilgin için teşekkür ederim. En kısa zamanda bir Türk klasiği okuyayım en iyisi, özlemişim.

    YanıtlaSil
  2. Kerime Nadir kitaplarının hastasıyım (: DK dan çıkan dört kitabı var henüz bildiğim kadarıyla. Umarım devamı gelir de diğerlerini de okuruz (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sevdim Kerime Nadir'i diğer kitaplarını da okumak istiyorum :)

      Sil
  3. çok güzeldir , Kerime Nadir, her zaman okutur kendini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum :)

      Sil