30 Ekim 2012 Salı

Sunay Akın / Ay Hırsızı




Merhaba kitap kurtları :)

Bu kitabı nasıl yazsam diye düşünürken arka kapağı aklıma geldi. Herkesin okuması gerek sanki Sunay Akın yanınız da anlatıyor hikayeleri bütün duyguları barındırıyor size.

ARKA KAPAK

Sunay Akın yeni kitabı Ay Hırsızı'nda gözünü Ay'a dikiyor ve bir arkeoloğun sabrıyla kazıyor insanlığın ortak birikiminin üzerine çöken tozu toprağı... Ortaya çıkardığı bilgiyi şair duyarlığıyla ilmek ilmek dokuyor ve okurunu hayrete düşürecek öyküler bir bir diziliyor karşımıza.


Cervantes ve Mimar Sinan hangi caminin inşaatında buluştu?..   Enver Paşa'nın uçağı kaç kez düştü?..  Piri Reis'in haritası Topkapı Sarayın'nda nasıl bulundu?..  İstanbul Boğazı'nı yürüyerek geçen  Atilla Hülagü'nün sırrı neydi?  157 yıl yaşayan Zaro Ağa'nın Amerika seferi...  Atatürk neden hiç uçağa binmedi?..


4 yorum:

  1. Ve nasıl da eğlencelidir hem kitabın kendisi hem okuması!!

    Sunay Akın seneler seneler önce Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ne gelmişti.O gün 2 saat içinde seyircileri o kadar büyüledi ki...A'dan girip Z'den çıktı ve anlattığı her şeyi bir diğerine bağlanacağı şekilde anlatmıştı.Muhteşem!Bu kitabı okurken de her an o gösteriyi yeniden izleyecekmişim gibi hissetmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kitabı okurken yanımda anlatıyormuş hissine kapıldım. Kapılmamak elde değil öyle güzel yazmış ki kaptırıyorsun kendini.

      Sil
  2. Sunay Akın'ı seviyorum ama hala bir kitabını bile okumuş değilim kitaplığımda olmasına rağmen..
    Ama bu kitabı düşünebilirim.Canım teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı düşün derim tatlım. Bilmediklerimizi anca bu kadar akıcı ve güzel anlatabilir Sunay Akın :))ne demek :))

      Sil