30 Haziran 2012 Cumartesi

Haruki Murakami - 1Q84




Evet gözüm aydın :) Bitirdim kendime göre geç arkadaşlarıma göre hızlı, ben bunu 1 senede okurum diyen bile oldu. Ev kuşunun gezeceği tuttu gezdim gezdim, yorgun da olsam okudum uykusuz kaldım diyebilirim. 3-4 gibi uyuduğum zamanlar oldu.
Gel gelelim kitabımıza karakterle ilgili hiç bir bilgi vermek istemiyorum zira kitabı araştırırken kısa bir özetini görmüşlüğüm vardır. Hatta şurda şu olacak dedim yani o derece. Bu da can sıkıcı bir durum bana kalırsa.
Ben size bende bıraktığı etkiyi anlatayım öncelikle rüyalarıma kadar girdi rüyama girdiyse tamamdır . hikayesi,konusu alıp götürüyor kalınlığına aldanmamak gerek, evet çok detay var şehir ismi yemekler v.s ama benim kafa hiç karışmadı bazı kitaplarda olur. Aa bu kimdi? Hayy Allah bu isim daha önce geçmiş miydi daha neler neler :)
Benim Murakamiyle tanışmam Damdan düşer gibi oldu :) herkes dilini üslubunu bilerek okumaya çalırken bende tersten başladım iyi ki öyle yapmışım. 1Q84 bende güzel bir etki bıraktı. Tekrar okuyabilirim.. Önerim, Okuyun Diyorum geciktirmeyin çok seveceksiniz. ben hala etkisindeyim.    

                           Kitapta sürekli duyacağınız bi şey varsa oda Janacek Sinfonietta :)




                   Kitabı bana hediye eden kardeşime meleğime çok teşekkürler :) iyi ki varsın...


             “Yürekten sevdiğin bir insan varsa, bir kişi olsun yeter, hayatın kurtulmuş demektir…”

4 yorum:

  1. Ne güzel! Ne güzel! Murakami okuyanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Hızlı ve etkili bir giriş yapmışsın. Darısı diğer kitap kurtlarının başına (:

    YanıtlaSil
  2. Bunları duymak çok güzel :) AMİN.. sırada sen varsın :) teşekkür ederim yorum için :)

    YanıtlaSil
  3. Nihayet bu kitabı aldım :D Daha doğrusu arkadaşım bana hediye etti :D
    Ben Murakami ile İmkansızın Şarkısı adlı kitabıyla tanıştım ve açıkçası o kitabı pek sevemedim.Ama bu kitabı elimdeki bitince okumayı planlıyorum.Hadi bakalım :D

    YanıtlaSil
  4. murakami okumayı düşünüyordum ama 1Q84 ile başlıyacağım aklıma gelmemişti.
    Ben sevdim biraz detaylı ama o bile sıkmıyor akıcı :) sen de seversin umarım :)blogtaki kitap yorumunu merak ediyorum :)

    YanıtlaSil